Bakken er Københavns andre store tivoli - og er veldig populært blant københavnerne

Bakken

København er så heldig å ha to tivoli av anseelig størrelse; Tivoli og Bakken

Bakken er verdens eldste tivoli

Historien om Bakken kan spores tilbake til 1583, da Kirsten Piil fant "helsebringende" vann i Dyrehaven som omkranser Bakken. Kildens popularitet har svingt litt opp ned, men i 1746 var den blitt så populær at gjøglere, trubadurer og handlende hadde telt her. Annen underholdning var kjeglebaner, enkle pariserhjul og rideoppvisninger, og det skortet ikke på muligheter for å kjøpe annet drikke enn kildevann. En og annen "nattfrøken" som Holberg døpte de løsere fugler var også til stede.

Utflukter til Bakken var så populære blant befolkningen i København at arbeidsfolkene krevde én fridag i året hvor de kunne ta en "Bakketur". Til og med dronning Caroline Mathilde med arveprins Frederik tok turen til Bakken i 1765 for å underholdes.

Etter dette gikk det bare en vei, og utviklingen mot det tivoliet vi i dag finner på Bakken har gått jevnt og trutt. Og den særegne stemningen har blitt beholdt hele veien, mye takket være tanken om at paviljongene skal ha forskjellige eiere.

Forlystelser på Bakken

Berg og dalbanen på Bakken er obligatorisk. Den ble åpnet 16. mai 1932, men selv om det knirker faretruende når den kjører får man bare huske på at det kun er nå få bjelker igjen av originalen. Banen er 852 meter lang og det høyeste punktet er 22 meter. Toppfarten er på 75 km/t.

I TårnGyset blir dere skutt 30 meter opp i luften med en kraft på 3G. Så rekker dere så vidt å nyte synet av Bakken, før dere deiser ned mot fast grunn igjen.

Annonser for overnatting og reise
Billighotell

På Cabinn bor dere billig og bra midt i sentrum

Cabinn Scandinavia

Betaler kun for det du trenger - et rent rom og en god seng! Sentral beliggenhet (kun 1 km til sentrum).
Cabinn Scandinavia

Designhotell

Bella Sky er ett av Københavns mest populære designerhoteller

Bella Sky Comwell

Designhotellet Bella Sky har vakt internasjonal oppsikt med sin særpegede utforming. Nær sagt alle fasiliteter, sentralt.
Bella Sky Comwell

Luksushotell

Nyt det lille ekstra i stort monn på Hotell Marriott Copenhagen

Mariott Copenhagen

Femstjernershotellet Marriott Copenhagen har alle fasiliteter, service med stor "S", sentralt beliggende i København.
Mariott Copenhagen

 
Komfortabel reise: Ferge

Gode opplevelser og komfortabel reisemåte med ferge til København

Nyt selve turen som en del av reisen til København. God mat og hyggelig atmosfære.
Bestill ferge

Rask reise: Fly

Reis på raskeste måte til København for å nyte mest mulig av byen!

Velg raskeste reisemåte til København, for å nyte mest mulig av tiden i byen.
Bestill fly

 

 

Tornado gjenskaper den "deilige" følelsen når du blir slengt rundt i, nettopp!, en tornado. De som føler for å teste galskapen sitter i en vogn som roterer om seg selv mens den går opp og ned. Lyd- og lyseffekter hjelper på godfølelsen, mens kroppen utsetter for opptil 5G. God tur, og hold sukkerspinnet inne...

Spar litt på candyflossen før du kjører alle karusellene på Bakken - Københavns tivoli #2

Extreme er en ekstrem karusell. Fire armer går 180 grader rundt i en forrykende fart, mens gondolen dere sitter i roterer 360 grader. 5000 lamper blinker vilt, mens lyden bidrar til å gi den riktig gode ekstreme følelsen. Godt å vite at det er installert en Kyllingknapp på gondolen, som låser den i fast stilling (mens det tennes rødt lys på gondolen som forteller hele Bakken at her kjører det en kylling...).

Dette er bra fire av de mange forlystelsene på Bakken. Det er mange, mange flere – og en god del av dem er tilpasset barn, slik at det er noe for hele familien.

I mellom alle forlystelsene finner vi også alskens skytebaner, "håndballbaner", diverse apparater som måler styrken og mange andre ferdighetsspill. For ikke å snakke om spillehaller med nye og klassiske arkadespill...

Skal det være en is, "lidt sodavand" og røde pølser?

Søtsaker og tivoli hører sammen, og på Bakken har de plenty av kiosker som selger is, brus, popcorn, røde pølser og fast food. Bare husk at ikke alle forlystelser er like tilgivende når magen er full av snop...

Restauranter på Bakken

Det er faktisk enda flere restauranter enn det er fast food-sjapper på Bakken. Det går i alt fra saloon servering av biffer til Bondestuen som serverer danske klassikere, til spisesteder med langt mer klasse og finesse. Bon appetitt...

Bakkens underholdning

Det skorter ikke på underholdning på Bakken – her er det noe for alle og enhver. Cirkusrevyen, Bakkens Hvile, Friluftsscenen, livemusikk, Pierrot (Bakkens frontfigur)... Det går altså i revyer, konserter, klovner, dans... Og det er både faste show og besøkende artister i toppklasse som underholder. Som Bakken selv sier; Bakken er et overflødighetshorn av underholdning.

 

Adresse: Bakken, Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg
Det går både tog og buss til Bakken. (Vi tok taxi tur-retur sentrum forrige gang vi var der, det var effektivt, men ikke direkte billig...)
Web: Bakken

 

© 2019 Opplev København